Thursday, 2 June 2011

Keajaiban~~~~


Assalamualaikum..^^
lama jugak Dhiya xupdate blog...
rindu Dhiya dgn blog nie...
hari,Dhiya terasa mcm nak kongsi cerita je...

1 tahun lepas,Makcik Dhiya dgn dedicated-nya suruh Dhiya masuk KPTM atas jurusan Accounting..Tapi jujur,Dhiya mmg xminat accounting..takut xboleh bawak...
Sebenarnya,Dhiya xkisah nak blajar jurusan pape pown..*Blaja je pown kan...
Tpi,Dhiya nak belajar pown kena bergantung pada minat jugak..

Setelah berbincang dgn parents Dhiya,Dhiya dgn kezen Dhiya(kezen Dhiya sebaya dgn Dhiya)tukar jurusan dan apply jurusan Business Studies di KPTM Bangi..

Makcik Dhiya mulanya,xbley terima dgn keputusan kitaorg sebab dia nak ada waris yg ikut jejak lgkah dia dgn ambil jurusan Accounting..Lama2,dia redha je arr...

1st sem di KPTM Bangi...Ada subjek account..=_____="
Rasa mcm Dhiya slalu tidor dlm class..*class tu di ganti oleh sorg lect coz lect kitaorg dlm berpantang waktu tu..*
Bila madam kitaorg da abes pantang,terus hilang mengantuk coz dia sgt STRICT..huhuhu~~~~

Alhamdulillah result sem 1 lulus..^^
Gumbira seketika...

Apabila sem 2 menjelma...There is another ACCOUNT... Lect xstrict langsung,kadang2 bley ngajar kitaorg sambil maen2 lagik...
Kadang2 tu,Dhiya sampai risau kalo result account Dhiya merosot...

Waktu final exam adalah exam yg meNAKUTkan...
Soalan gila tahap dewa punya susah..Tambah pulak Dhiya sakit perut time tu..*Almaklumlah org pompuan*=P
Dhiya antara yg terawal yg kluar dari dewan time exam tu...
Time lepak2 kat luar tunggu kawan,Dhiya ada terCURI dengar perbualan budak2 yg kuar awal sama dgn Dhiya..
A::"Soalan susah gileerrrr larrrhhh..."
B::"Soalan yg num 1 tue........"
C::"Jawapan soalan yg tue..bla..bla...bla..bla... kan??"
=,=
Dhiya dah cuak sgt2..takut sebab jawapan Dhiya xsama lgsung dgn apa yg diaorg dok bualkan...
0n the way balik hostel,rumet Dhiya ajak bincang jawapan..
"Berdasarkan apa yg kami jawab tadi...kami anggarkan A- pown jdaik arrr"
Dhiya hanya ckap.."Dhiya xnak fikirkan..Dhiya xnak nnti sakit ati bila result dgn target xsama..Just focus on our next exam a.k.a. our final exm,MARKETING(scary gileerr bila sebut subjek nie..LOL)."


By the end of our cuti sem,kitaorg dpt result..

And my result is....

What a surprise......................




Korang boleh nampak x..??

What..??xnampak..??

It's A for my 'Beloved' Accounting...
Rasa mcm xcaya jerr..Walaupun pointer Dhiya xseberapa,banyak Bs pulok tu,but anyway,syukur Alhamdulillah..

By this sem(sem 3),Target Dekan...
This sem,kena study smart and kurangkan berangan(e2 part time Dhiya..hehehehe..)

The most important thing is,Dhiya akan sentiasa berdoa untuk kejayaan Dhiya,family,rakan2 dan seluruh umat Islam...Amin..
=')

Kesyukuranku UntukMu,
Dhiya_Diyana

No comments:

Post a Comment