Monday, 24 September 2012

Raya Terakhir!!!

 Assalamualaikum sahabat yang dikasihi..
Seperti entri Dhiya yang lepas,gambar2 yang Dhiya post kali ni,sama je..
*Cuma...It's about our beloved Amirul Nazwan b. Mahar Effendi*

Yup!! Tajuk entri Dhiya kali ni is about raya yang terakhir..
Yelah kaan..Kita mana pernah tahu bila ajal kita..bagaimana ajal kita..
Dan andainya ini raya terakhir Dhiya,Dhiya pohon beribu kemaafan kepada semua yang terasa hati,jantung,buah pinggang,pancreas dan sebagainya..="(

Dhiya mintak kata2 dan perbuatan Dhiya yang menyakitkan hati dapat dimaafkan..
Sebab Dhiya dan seluruh kita tak pernah tahu tentang ajal kita...


Lain ceritanya dengan Abg Kacak kita a.k.a. Abg Mirul~~

Gambar Raya bersama Arwah Abg Mirul
*Abg Mirul yang di tengah2*

Abg Mirul dikesan mempunyai tumor pada paru-parunya pada bulan Disember tahun lepas..

Lepas tumor dibuang, dia perlu menjalani kimoterapi agar tumor dalam tubuh dia dibuang sepenuhnya..

Tapi, kuasa Allah,bulan puasa yang lepas, sakitnya kembali..
Dia dihantar ke Hospital Pantai dan disuruh melakukan Radioterapi...

Rawatan demi rawatan diterimanya..
Kalau dah ajalnya,pergila jua dia menghadap Maha Pencipta..

Teringat aku time berhari raya bersama mereka..
Aku gembira bergambar bersama-sama mereka..
Tapi,tidak pulak aku nak bergambar dgn sedara aku yang satu ni,Abg Mirul..

Semua orang nak bergambar dengan dia..

Specially,his family..


*His mother and brother,Abg Sweet(=,=)*

 My sistars
*Fatin and Farah*


My Dad
*His uncle*

Lastly,masa kitaorg dah nak gerak ke rumah my Granny kat Seberang Perai je, Fatin called me and asked me..
"Akak xnak amik gmbaq dgn Abg Kacak ke??"

I was like..
....
......
.........
Hhhmmmm~~

"Adikku yang gagah,jum ambik gambaq sekali dgn Abg Kacak.."


There goes our picture..
*Dhiya,Abg Kacak,Adik Gagah danAdik Garang"
XD

And..This is one of our last family potrait~~

*With Abang Kacak, Amirul Nazwan Mahar Effendi*


Last but not least,Dhiya mendoakan semoga Abg Kacak tenang, lapang dan bahagia di sana..
Tu je perkongsian Dhiya dgn awok2 semua..
Semoga kita dapat berkongsi berbagai kisah lagi..
=)

Adik yang Baik,
Dhiya_Diyana.




No comments:

Post a Comment