Monday, 31 December 2012

Yang Berlalu..

Assalamualaikum korang yang gorgeous..
(^_^)

Okayh!!Topiknya Yang Berlalu...

Apa je yang berlalu ea..??

Oh yeah..2012 baru je melabuhkan tirainya..
Dan 2013 muncul tanpa paksaan..

2012 banyak mengajar pengalaman pahit getir,manis semanis kurma dan masam kelatnya..=)

Untuk mengimbau kembali apa yang dah terjadik sepanjang 2012 dalam hidup Dhiya..
Let's begin..

First of all,awal tahun 2012,Dhiya masih lagi roomate dengan Nina Rosli and akak sunbenim..=)
Sambut hari jadi Atiqah Saian dalam bilik sebab birthday dia laaah yang terakhir sekali antara kawan2 seperjuangan kitaorang..

Then,semester 4 Dhiya banyak dugaan sebab nak siapkan assignment sebelum final..
After siap assignment,kitaorg sibuk nak study..
*even my birthday pun Dhiya tak rasa seronok sebab sibuk dgn assignments..*
But then, my freinds yang ajak duduk study rumah sewa diaorg buat surprise birthday wish..
That time Dhiya rasa mcm seronok gila (walaupun tgh mamai)..
Haha!

Balik cuti sems,Dhiya bercuti selama 2 bulan(alaaa yang Dhiya mention Dhiya pernah accidents tu)..
Lepas 2 minggu,Dhiya start keja kat Tesco Hyper Jelutong..
Banyak suka dan duka keja kat situ..Yelah..Keje sebagai cashier ni kena banyak sabar dengan kerenah customers..

At the time Dhiya dah start keja kat tesgo tu,Bonda bagitahu Dhiya yang Abang Mirul nak bercerai dgn Isteri dia..Perbicaraan dalam bulan 4..At the moment,I could just pray the best for him..


Bulan 6,Dhiya start semester 5..Rumets dgn Ieka Sakri and Zue Kamarzaman..
Being rumets with them brings me a lot of memories..Yeah.. Since diaorang ajak join Insaniah Club secara active..Yeah..Kitaorang active dalam Insaniah since sem 5 with them...



Raya tahun 2012 takdelah meriah sesangat sebab Abang Mirul sakit teruk..
Kitaorang banyak habiskan masa kat rumah je..Dhiya,kalau ada peluang, Dhiya cuba untuk beraya bersama member2...Tak lupa jugak, Dhiya ada jugak beraya dengan family ke sana, sini..
Uhuk!!



At the time, Abang Mirul walaupun sakit, dia naampak dah kuat sikit..I mean He looks like getting better..
But,Lepas raya,Dhiya balik sebulan ke Bangi, and I've got call from my cousin..She told me that
"Abang Mirul dah takdek..."
Masa tu jugak laah Dhiya rasa macam nak berlari balik Penang untuk tgk sendiri jenazah..
Dhiya rasa macam kehadiran Abang Mirul kejap sgt dalam hidup Dhiya..
Dhiya rasa macam Dhiya dah tak dek Abang untuk mintak tolong pape..
Seriously,kepergian Arwah Abang Mirul gives all of us a very big impact..
*Tears*

Back then,lepas habis sems 5,naik cuti, Dhiya igt nak keja part time laah kejap..
Tapi,xdek orang nak amik staff untuk kurang dari sbulan je..uhuk2..
Yup,cuti sem 5 Dhiya hanyala 3 minggu..Panas je bila pikir 3 minggu je nak duduk rumah..
Tapi bila pikir azam yang menggunung untuk cepat2 tamatkan diploma, Dhiya Redha..=)

My Result sems 5, biasa2 je...Menaik..Tapi tak dekan pun..Pape pun,Syukur Alhamdulillah..

About seminggu sebelum Dhiya naik sem 6,berita kematian Tok Ndak Gerik sampai ke teling kami sekeluarga...Kami sekeluarga sempat pergi ke Gerik untuk menjengah jenazah Arwah..
Al-Fatihah buat kedua-dua Arwah atas kepergian mereka..
*Semoga amalan mereka dapat membantu mereka di sana*

Then,Dhiya daftar sems 6 which is my last semester and I'm very excited of this..
haha!!
Sems 6 ni,again, sebilik dengan 2 gadis ohsem tu lagik..Which are Zue Kamarzaman and Ieka Sakri..
Perjalan sems 6 kami baru je bermula dan Dhiya berharap agar semester 6 ni berakhir dengan kisah suka tanpa duka..In Syaa Allah..(^_^)

Well,that's it cerita 2012 Dhiya yang dapat Dhiya kongsikan dengan u olls..
Harapan Dhiya sempena tahun baru 2013 ni, agar Dhiya dapat tamatkan diploma tanpa halangan mahupun rintangan, In Syaa Allah..Dan Dhiya dapat menjadikan diri ini lebih baik dan lebih berguna di masa akan datang untuk diri sendiri dan ahli keluarga terchenta...
(^_^)

Till we meet then peeps in 2013 again and again and again, In Syaa Allah...=)

Gadis Baru,
Dhiya_Diyana.

No comments:

Post a Comment