Monday, 31 October 2011

::Day 6::

Assalamualaikum dear readers..=)

Ok laaa.due to 10 hari cabaran belog tu,Dhiya nak teruskan cabaran yg seterusnya...

Ok..It is day 6..
And the challenge for day 6 isss...

>10 things that you can't live without<

1.Pakaian~~~Hohoho..Pakaian tu kan menutup aurat kita..Secara xlgsung,pakaian adalah pekara asa yg kita pakai tiap2 hari..Even bila kita dlm rumah sengsorang pown kita pakai baju..apatah lagi kao kuar rumah..kan3??=P

2.Getah or sepit rambut..Dhiya paling susah sekali nak berenggang dgn getah or sepit rambut..Rambut Dhiya mesti selalu diikat,kalo xikat,rasa rimas je rambut pepanjang melingkar kepala..=,="(Xsuka rambut panjang2,tapi bela rambut panjang2..Dhiya rasa sayang nak potong rambut..huhuhu)

3.Delicious Food~~~Hohohoho..Dhiya mmg xboleh hidup kalo xmakan..*unless kalo puasa or demam teruk smpai xley bangun..waktu tu,nak mengunyah pown xlarat..huhuhu

4.My Honey(My Laptop laahh)..Honey menyimpan beribu2 memory hidup Dhiya..Kalo Dhiya xtgk Honey,Dhiya rasa nak mcm nak nanges je..Skunk ni Honey tgh dilanda Virus yg paling hebat di alam maya which is Virus Trojan..Virus yg dibawak oleh Pem'virus' luar rumah..How am I going to save all my memories kalo terjadi sumtin kat Honey..Dah laa xda bekap..
huhuhu~~~~

5.Handbag~~~urrff...Dolu2 Dhiya bukanlah gadis yg gurlish2 nie suka bawak h/bag ke sana-sini ..Dolu2,Dhiya lebih prefer bawak purse,and simpan dlm pket jeans.See..Sgt xgurlish..Dhiya selalu kena leter,cakap Dhiya ni asyik seluar jean dgn t-shirt..xbawak h/bag..Now,I've to bring my h/bag everywhere sbb dlm h/bag ada mcm2 yg Dhiya kena usung ke sana-sini..
hohohoho~~~

6.Handphone..Walopown kekadang tu Dhiya main2 campak2 je henpon Dhiya..Tapi,hakikatnya,Dhiya sayang gila kat henpon Dhiya..My hepon membolehkan Dhiya ber'connect' with my loved ones..(My mum,dad,sisters,friends and specially HIM)

7.My Neclace..Dhiya ada 1 necklace since Dhiya tecik2 lgik..makchaq Dhiya yg kasik..Loketnya ada 2 hati..And I appreciate that necklace..Pernah Dhiya tukar necklace with my sister,necklace dia mmg xsesuai utk Dhiya..Dhiya terasa kegatalan bila pakai necklace tu...Balik cuti sem,Terus Dhiya mnx balik necklace Dhiya tu..huhuhu~~

8.Rantai Tangan..1 of my friends kat bangi kasik rantai tgn kat Dhiya as beday present..Sampai skunk Dhiya pakai xbukak..bila bukak je,Dhiya tercari2 bunyik loceng kat tgn..*hadiah rantai kaki Dhiya dah hilangkan..Igt nak cari 1 laa nnti..

9.Music..Dhiya suka gila bila dgr music..Dhiya pown turut menyanyi walopown pitching ke laut,nada lari ke gunung..hohoho~~

10.Internet~~I really can't live kalo xdak Internet..rasa nak meraung je kalo kat kolej tu xde WiFi..Bosan tahap menggung..Xdak tv boleh diterima lgi,but internet xdak, rasa mcm otak xberkembang...hahahaha~~~


My World,
Dhiya_Diyana.

No comments:

Post a Comment