Tuesday, 1 November 2011

::Day 7::

Assalamualaikum wbt..=)

Hari ni,::Day 7:: and I'm gonna share with you about......

>My 10 important people<


1.My Ayahanda...
He's important 4 me coz Ayahanda laa yg kasik duit,pelajaran dan kasih sayang utk keluarga...
Aaawww~~Luv u dad..
2.My bonda..
She's the person yg mengandungkan Dhiya,Melahirkan,Menyusukan,Mendidik dan membesarkan Dhiya dan adik2...
Lurve you too mum..
3.My Soul Sistah..hahaha
She's the person that I will talk to when I've got a lot of cheerfull stories..
But I won't burden her with my sad stories..Itulah satu2nya kelemahan Dhiya..Dhiya xkan cerita sad stories to my sister coz I don't want her to feel what I've gone through..='(

4My Siblings..
Yeah..They are important to me because dgn diaorg laa Dhiya bergelak ketawa dan dgn diaorg jugak laa Dhiya bergaduh...
Aaawwww.Miss utk gaduh2 dgn korunk..='(

5.My Family..
If kitaorg /Dhiya dalam trouble..My Family a.k.a. my uncles/aunties/couseys are there for us/me..Diaorg sedia membantu xkira susah atau senang,mereka sentiasa nak bersama...=')
6.My Iron Ladies Friends..
Kalo balik cuti sems saja mesti/wajib nak jumpa dgn diaorg..hohoho

7.Kedua Nenda...
Tok Ayah dah meninggal almost 2 years..*Semoga Tok Ayah tenang di 'SANA'..
Tok pulak sekarang ni men'solo'kan dirinya..Nenda mencari rezeki dgn membuat kuih,kerisik dan apa saja yg ditempah org..Nenda yg satu ni xpernah nak berkira..kalo Dia dtg melawat Dhiya kat Bangi,mesti dia hulur 10,20 hengget..=')
8.My Couseys..
Maaf ea cousey2 yg lain..Dhiya nak je bubuh gamba korunk..tapi masa amatlah mencemburui Dhiya skunk ni...=,="

9.Kawan Skolah..
Even Diaorg ni hanyalah kawan kat skolah Dhiya,tapi pengalaman berkawan dgn mereka tidak Dhiya sia2kan mcm tu saja..Coz pengalaman yg mengajar kita erti kehidupan..Dan pengalaman itu jugak yg warning kita utk berhati2 di masa akan datang..=)

10.Kawan Baru..
Seeloknya,kita yg melanjutkan pelajaran jauh dari pandangan mata keluarga harus bijak mencari sahabat..Sahabat yg baik mencerminkan kebaikan dlm diri kita..Tapi,Sahabat yg buruk menbalikkan keburukan kepada diri kita..
Alhamdulillah,Kawan yg Dhiya perolehi di tempat orang adalah kawan yg membimbing Dhiya ke arah kebaikan..Biar dia(sahabat)xbijak,asal hatinya tertaut pada cinta Ilahi..=)




Mesti ramai yg tertnya2,"Mana Tenuk Kamoo tu??"Kan3??
Actually,Tenuk ada dlm banyak2 gambar di atas..
Kalian yg bijak menilai mesti tahu Tenuk yg mana satu..
Alaaa...Yang muka dia mcm Tenuk tuuu laaa...hahaha!!
Jus let it be my secreto de'amore...=')


Akhir kata,Dhiya amatlah sayangkan org yg seniasa memberi sokongan dlm diri Dhiya..

Appreciating Gift,
Dhiya_Diyana.

No comments:

Post a Comment