Saturday, 10 December 2011

Rasa!!

Assalamualaikum wbt.

=)

Dearest readers mesti pelikkan kenapa Dhiyabanyak menghabiskan entry Dhiya dgn
Post2 yang mengenai perasaan,perasan(?) dan sbgainya..=,="

Mesti korunk semua tertnya2 kenapa
Si Dhiya ni xpost je kat Fesbuk Dhiya tu..
Kat fesbuk kan ada ramai yg komen...
Sini xde yg nak komen...
*ntah2 readers pown xde..=.="

Actually,Dhiya mmg xsuka post any subjek about my heart feelings kat fb..
sebabnya..

1.mesti ramai yg komen.."nape ni??","Sape wat awk mcm ni??","sejak bile awak bercinta nii??"",
"Awak ada msalah dgn sape je ni haaa???"*yg ni ganas!!
Dan sebagainya..
Dhiya bukan xsuka org komen,CUMA,Dhiya xnak org tahu ttg perasaan Dhiya...
Kalo boleh biar org2 tertentu je yg tahu about my feelings...

Dat's why kita kat dunia yg fana ni needs friends..
Friends which stays besides us during our happiness and our sadness is da best ever friends dat
we have in this world..

BUT!!!

2.Bila kita post entry kat fb,dan kita mengharap best ever friend kita komen or IM kita privately bertanya "Are u ok??"but,she/he never did
at that time,kita mesti rasa,"There's no one cares about meee!!"
kan3??
So,Dhiya dgn rasminya mmg xnak post ttg apa yang Dhiya rasa (especially about my heart feelings) kat fesbukk..
nanti xpasal2 Dhiya terasa lebih teruk dari kehilangan jiwa..=,="

Besides,

Dhiya tahu Kawan2 Dhiya jugak manusia yang xbisa lari dari masalah..
Dhiya mmg jenis xsuka bebankan perasaan kawan2 Dhiya dgn masalah Dhiya yg sedia berat tidak tertanggung ni...=,="

*Sangat baik kan org yg dapat kawan mcm Dhiya ni...??
Aaaawwww!!!
Sangatlah rugi bagi mereka yang tak contact Dhiya langsung sepanjang mereka jauh dari Dhiya kan...=P


Dan sebagai pengubat luka yang sedia parah ni,
Dhiya hanya memperbanyakkan Do'a ke hadrat Ilahi..
Bercerita di blog kesayangan Dhiya ni...
Renungkan langit yang cerah/or bulan yang terang...
Minum air banyak2(Pastu g toilet berulang2)=,=
Makan coklat banyak2 bagi hilangkan tekanan...

Dhiya mmg xbanyak kawan sebaya utk bercerita soal peribadi
But Dhiya xpernah menyesal sbb Dhiya yakin
Dhiya masih mampu bertahann walopon dugaan yg kencang melanda diri Dhiya...
Dhiya masih mampu berdiri walopon hati Dhiya terluka parah..
Dhiya masih mampu bercakap walopon kerongkong Dhiya seolah2 dikunci..

Dhiya akan cuba untuk menjadi lebih dari kebolehan Dhiya
Sebab Dhiya xnak dipandang lemah..
Cukup lah selama ni Perempuan dianggap lemah...
Dhiya bukan sebarang wanita yg lemah xbermaya bila terjatuh.

Dhiya nak buktikan Dhiya adalah salah seorang wanita yang kuat!!


Gadis semasa,
Dhiya_Diyana.

No comments:

Post a Comment