Saturday, 16 June 2012

Mimpi!!

Assalamualaikum my dearest readers..=)

Berdasarkan tajuk yang dia dah catat di atas,of coz laa Dhiya akan cerita ttg mimpi Dhiya yang ntah pape pagi tadi..
*What!??Pagi!!
Yeah!Pagi..Sebab semalam Dhiya dgn gumbiranya dok donlod video clipts dari youtube..
Sampai pukul 5 pagi baru reti nak tido..

Itupun,Subuh tadi berat je nak bangun..

Pikir tak nak Allah marah je Dhiya bangun jugak utk solat Subuh..
Huhu~~

Berbalik kepada cerita mimpi Dhiya..

Dhiya mengalami mimpi yang creepy gila malam tadi..




Urff..
Seriously,Dhiya terkezzzuut sgt2 sampai Dhiya dah tak terpikir nak tido petang tadi...


Nak dijadikan cerita..
Semalam,masa Dhiya tengah semangat cari video clipt yang menarik utk donlod,Dhiya terjumpa TheMissdena punya account youtube..

Kalau dulu dia femes dalam fesbuk ttg proposal yang diterimanya,NOW,she's became a Madam..
Dia dah jadik puan..dalam umur 20 tahun..Which is as same as mine..

Seriously,I'm so jelous of her..Sebab dia dapat jodoh yang baik utk dia..
She's cute and her hubby hensem..
Teringat Dhiya ttg Surah An-Nur ayat 26 yang mana tercatat:

"Perempuan2 yang jahat untuk lelaki2 yang jahat dan lelaki2 yang jahat untuk perempuan2 yang jahat dan sebaliknya perempuan2 yang baik untuk lelaki2 yang baik dan lelaki2 yang baik untuk perempuan yang baik."

Sungguh Dhiya berharap agar hubunga diaorg ni berkekalan hingga Jannah..
Itu yang mereka harapkan..Dan itu juga orang disekeliling mereka harapkan..

Dalam pada Dhiya gembira tgk mereka bahagia,Dhiya juga memohon kepada Allah(dalam hati je) agar Dhiya juga diberi kesempatan untuk berbahagia..

Back to the story...
Habis je Dhiya donlod bagai,Dhiya dgn roomate Dhiya terus tidur in about 4.40 a.m..

Tidur setakat 2 jam,pastu bangun subuh,memang tak sempat nak mimpi pape laa..

TAPI!!Lepas je Subuh,Dhiya tidur balik(begitu jugak kawan Dhiya)..

Mimpi yang paling ngeri adalah apabila Bonda Dhiya bitau kat Dhiya yang ada org nak pinang Dhiya..0_O


Oleh sebab Dhiya tak pandai bantah cakap parents,Dhiya turutkan jua permintaan mereka..

On my big day(hari bertunang) lelaki yang nak tunang dgn Dhiya tu ada sekali..
*Dah jadik trend skarang kot,lelaki datang rumah perempuan masa hari bertunang..*

Lepas je bertunang,terus Dhiya buat pengumuman untuk putus tunang..

Ntah cane tah,mamat yang nak tunang dgn Dhiya tu pun setuju dan terus g tackle my cousey(Ieda)..

I was like.............
=,="

Mamat tu mmg bukan utk aku..
kui3..

Terus Dhiya bangun dan cuba lupakan mimpi ngeri yang paling ngeri dan menyeramkan uh..

huhu~~

Itu jelah yang dapat Dhiya cerita pada malam yang tenang lagi nyaman ini..

Till we meet then peeps..


Mimpi Dhiya,
Dhiya_Diyana.

No comments:

Post a Comment